Tjänster

Effektiv onlinemarknadsföring handlar om helheten. Med helheten menar vi att man bör utgå utifrån ett strategiskt perspektiv som beaktar ditt företags online sammanhang och i detta sammanhang identifiera var och hur man ska arbeta för att uppnå önskade (tex trafik och konverterings) affärsmål och effekter.

Webbstrategi

Adlantis hjälper ert företag att formulera behovet av att finnas online och vad ni vill uppnå med er onlinenärvaro? Många företag skaffar hemsidor utan att ha besvarat den grundläggande frågan “Varför”. Risken är att den då bara blir en kostnad som ej fyller någon funktion, varken för era kunder eller företaget, utan bara blir ytterligare en kostnad och belastning. Det kanske inte ens är en hemsida ni behöver, idag finns många alternativa kanaler och verktyg online som kanske fyller era behov ännu bättre?

WordPress

WordPress är världens mest spridda CMS (content management system) verktyg som ständigt utvecklas och förbättras. WordPress är ett s.k open source verktyg som människor över hela världen sitter och skapar s.k plugins (insticksprogram) till vilket gör det mycket enkelt att utveckla och anpassa en wordpress hemsida till ditt företags behov. Det finns även mängder av s.k mallar gratis att ladda ned som gör att wordpress hemsidan kan få en unik layout och deWordpress kan vara alltifrån ett enkelt bloggverktyg till, community, företagshemsida, e-handelssajt

Konvertering

Konvertering handlar om användbarhet dvs att kvalitetssäkra en hemsida utifrån era kunders perspektiv så att den fyller sin funktion effektivt tex att sälja om det gäller e-handel. Det kan även handla tex om att skapa leads, besvara frågor och avlasta kundtjänst, hantera en viss % av ert företags alla kursanmälningar, ofta har hemsidor flera funktioner och konverteringsmått.

För att en hemsida ska konvertera bra måste den vara enkel att förstå, använda och kommunicera med. Konvertering handlar om att göra hemsidan enklare, tydligare och bättre anpassad efter målgruppens/ kundernas behov och förväntningar.

Adlantis gör konverteringsanalyser utifrån användbarhetsprinciper för att identifiera fel och brister hos er tex e-handelssajt. Analysen dokumenteras i detalj med bilder och förklaringar med konkreta förslag på åtgärder som gör det enkelt för ert företag att gå vidare med åtgärder.

AdWords – Annonsering online med Google

För många företag utgör AdWords en viktig och ekonomiskt fördelaktig annonseringsform online. Det krävs dock en del tid att lära sig nyttja annonseringsverktyget effektivt. Den är ett i grunden enkelt men i realiteten avancerat verktyg att bemästra. En oinvigd kan lätt spendera mer pengar än företaget tjänar på AdWords om man missar olika inställningsmöjligheter. I grunden handlar det om att kunna göra inställningar som riktar annonseringen med konverterande nyckelord mot rätt målgrupp. För att Adwordsannonseringen ska bli effektiv måste man göra:

  • nyckelordsanalys – hitta releanta & konverterande nyckelord
  • tydliga & effektiva annonser med rätt nyckelord
  • Tydliga och relevanta landningssidor på hemsidan
  • Sortera bort alla icke konverterande nyckelord som kostar, med s.k negativa sökord

Adlantis  kan hjälpa ert företag att komma igång och driva effektiv onlineannonsering med AdWords

Sökmotoroptimering

Seo eller sökmotoroptimering som det också kallas är i grunden enkelt då det handlar om att följa s.k webbstandarder när man utvecklar hemsidor, dvs. nyttja rätt s.k taggar (htm koder) när man skapar en webbplats olika delar som rubriker, listor, bilder, etc. Det går dock att med rätt kunskaper nyttja sökmotoroptimering för att hamna högt upp på Googles sökresultatsidor.

Lite förenklat kan man säga att en sökoptimerad hemsida är enkel för sökmotorer att hitta och indexera vilket gör att den, beroende på konkurrens, kan hamna högt upp i Googles sökresultatsidor.

Adlantis har jobbat med sökmotoroptimering sedan 2006 och placerat många hemsidor på top 1-5 placeringar. Vi kan ge både exempel och referenskunder på lyckade / uppnådda resultat inom konkurrensutsatta områden.

Vi arbetar med långsiktigt hållbara seo metoder, både on och off page, som baserar sig på Googles riktlinjer för sökmotoroptimering. Våra metoder går bl.a. ut på att nyttja befintliga och legitima onlineresurser som många företag ofta redan har och kan nyttja men förbiser.

Leave a Reply